Vi avsätter Reinfeldt 2010 och stoppar dom bruna

Stödet för de rödgröna partierna ökar kraftigt i årets sista väljarbarometer från SvD/Sifo. Inför årsskiftet är försprånget nu drygt 11 procentenheter gentemot allianspartierna. Socialdemokraterna går starkt framåt, Moderaterna bakåt.

I SvD/Sifos novemberbarometer var skillnaden mellan de två regeringsalternativen 4,9 procentenheter till oppositionens fördel. Nu har de rödgröna ökat försprånget med 6,5 procentenheter och det hamnar i december på 11,4 procentenheter. Socialdemokraterna ökar mest i mätningen, 3,4 procentenheter. Förändringen är statistiskt säkerställd.

Om det vore val i dag skulle de rödgröna få 52,2 procent av rösterna. Regeringspartierna skulle få 40,8 procent. Försprånget för oppositionen är det största sedan oktober 2008. Då var det 12,7 procentenheter. Sedan dess har det rödgröna övertaget successivt minskat. I juni i år var det till exempel nästan helt jämnt mellan regeringsalternativen.

– Vi är tillbaka till siffror vi hade innan den finansiella tsunamin rullande in över Sverige. Då var en av tolkningarna att en utifrån kommande kris stärkte regeringen. Nu är det en sysselsättningskris i stället och det har gynnat oppositionen, säger Sören Holmberg, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Moderaterna står för den andra statistiskt säkra förändringen i väljarbarometern, en nedgång på 3,4 procentenheter till 25,1 procent.

– Slutsatsen av både den här mätningen och SCB:s som kom i torsdags är att EU-ordförandeskapet inte har lönat sig för varken Moderaterna eller regeringen, säger Sören Holmberg.

Debatten om sjukförsäkringen har varit som mest intensiv under perioden undersökningen genomfördes. Frågan och debatten har tydligt påverkat utfallet av mätningen, menar både Sören Holmberg och Toivo Sjörén, chef för Sifos opinionsmätningar.

– Bilden av cancersjuka som måste söka arbete och hanteringen av frågan har kostat regeringen 350 000 väljare, konstaterar Toivo Sjörén.

Stödet för alliansparterna viker i de flesta grupper där man tidigare varit starka, exempelvis bland storstadsväljare och äldre. I novembermätningen hade regeringspartierna ett övertag på 16 procentenheter bland de äldre väljarna.

Fin julklapp till er vänsterväljare.

S-V-Mp drar ifrån rasisterna och 2010 får ni en regering som värnar om sjuka, höjer A kassan och gör det lättare att leva som invandrare i vårt gemensamma land.

Alliansens bruna politik där invandrare och sjuka skall ska kapas jäms med fotknölarna håller inte längre.

52,2 procent mot alliansens 40,8 säger det mesta om hur svenska folket vill ha det framöver, om 10 månader blir vår partiledare Mona Sahlin Sveriges första kvinnliga statsminister.

Vi får nu bekräftat att vår invandringspolitik är en av orsakerna till vår enorma framgång som kommer att fortsätta år efter år. Värna om dom svagaste i samhället har alltid varit vårt mål.

Fantastiskt kul att fira jul med sådana här underbara siffor i ryggen., medvinden fortsätter och stärker oss för varje dag som går.

Amnesti åt alla flyktingar och förbättrade förorter är vårt motto inför valåret 2010, alla kommuner! skall tvingas ta emot barn från krigshärjade länder, och se till att dom får ett bra liv i vårt gemensamma land.

Stöveltramparna som drömmer om en vågmästarroll, får fortsätta drömma, för det kommer aldrig att hända. Svenska folket är inte så naiva och dumma som sverigedemokraterna tror.

Egen majoritet för de rödgröna

Sifo ger oppositionen egen majoritet

Annonser

3 svar

  1. Ja, måååna har ju hålt käften ett bra tag nu.
    Men hon måste ju öppna käften i valdebatterna sen, och då rasar garanterat sosseriet ner en sisådär 10-15%. =D

  2. Tore tillhör du också de brunas gäng?

  3. Hoppas bara inte att väljarna glömmer högerns rätta ansikte när valet står.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: